Så skickar du krypterade mejl till oss

 

Vi använder PGP för att kryptera och skydda mejl med känslig information. Vill du skicka känslig information till oss så vänligen följ nedan anvisning.

 

Den krypterade informationen kan läsas av supporthandläggare på HPI Health Profile Institute AB.

 

För webbaserad mejltjänst (webmail)

Mailvelope (https://www.mailvelope.com/) och FlowCrypt (https://flowcrypt.com/) heter två bra PGP-lösning som fungerar tillsammans med de flesta webmail-lösningar, som till exempel Gmail (https://www.google.com/gmail/).

 

För e-postklienter, tillägg i applikationer på datorn

Vill du kunna kryptera i ditt eget e-postprogram på datorn kan du hitta instruktioner för lämplig plugin för olika program på securityinabox.org.

Det finns flera lösningar beroende på vilket e-postprogram man använder. Grunden är att man behöver krypteringsprogrammet PGP som heter GnuPG i sin open-sourceversion (öppen källkod). Programmet finns på flera ställen, till exempel Gpg4win (https://www.gpg4win.org/), men det enklaste är att använda PGP inkluderat i en plugin till det e-postprogram du använder.

 

Publik nyckel

HPI’s publika PGP-nyckel hittar du här. (ladda ner den ZIP komprimerade filen och packa upp lokalt i datorn för att sedan importera till din lokala PGP klient)
Fingeravtrycket för HPI’s publika nyckel: 4EE095C40AAEE4EEBAD0323401EEB53D15020375
HPI’s säkra e-postadress: secure.mail@hpihealth.se

 

Vill du att vi skall kunna svara dig krypterat för fortsatt konversation så måste du skapa en egen PGP-nyckel (via ditt krypteringsprogram) och skicka din publika nyckel till oss.

 

Kom ihåg att din mejladress och ämnesrad inte krypteras. Därför är det viktigt att följa våra råd om att inte använda arbetsgivarens telefon eller mejl om ditt ärende är känsligt.

LÄSVÄRT!  –  Lär dig mer om Krypterade mejl på https://emailselfdefense.fsf.org/sv/